سردار نائینی: اگر تجاوز جدیدی علیه ایران رخ دهد، هیچ خط قرمزی نخواهیم داشت ضرورت پرهیز از تعریف پروژه‌های جدید در طرقبه شاندیز اردوغان: هدف اسرائیل از حمله به ایران، لبنان و سوریه، به‌زانو درآوردن فلسطین است پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان دیدار کرد | وحدت کشور‌های اسلامی موثرترین راهکار رفع هر تهدیدی علیه آنهاست (۱۳ تیر ۱۴۰۴) پزشکیان و الهام علی‌اف در حاشیه اجلاس اکو دیدار و گفت‌و‌گو کردند (۱۳ تیر ۱۴۰۴) دیدار روسای جمهور ایران و ترکیه در حاشیه برگزاری اجلاس سران اکو در جمهوری آذربایجان بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ایران را ترک کردند آیت‌الله علم‌الهدی: له شدن رژیم صهیونیستی یک واقعیت قطعی است مسعود پزشکیان: ایران اسلامی از تمامیت ارضی خود تمام‌قد دفاع مشروع کرد پزشکیان با امامعلی رحمان دیدار کرد حملات گسترده روسیه با صد‌ها پهپاد به کی‌یف (۱۳ تیر ۱۴۰۴) حمله با سلاح سرد در قطاری در آلمان (۱۳ تیر ۱۴۰۴) برق بیش از ۵۰ هزار نفر در مسکو پس از حمله پهپادی قطع شد (۱۳ تیر ۱۴۰۴) یک آمریکایی هنگام ورود به ساختمان کنگره با سلاح گرم بازداشت شد سخنگوی وزارت خارجه: تماس‌هایی به‌طور غیرمستقیم وجود دارد (۱۳ تیر ۱۴۰۴) پزشکیان وارد شهر خانکندی جمهوری آذربایجان شد (۱۳ تیر ۱۴۰۴) تخت‌روانچی: ایران آماده مذاکرات جدید است حمله پهپادی گسترده اوکراین به مناطق مختلف روسیه (۱۳ تیر ۱۴۰۴) پزشکیان عازم جمهوری آذربایجان شد (۱۳ تیر ۱۴۰۴) تکرار توهمات ترامپ| لازم باشد با ایرانی‌ها دیدار می‌کنم! عملیات ویژه ارتش اسرائیل در اطراف دمشق و جنوب سوریه (۱۳ تیر ۱۴۰۴) آتش‌سوزی گسترده در کالیفرنیا (۱۳ تیر ۱۴۰۴) مراسم عزاداری شب هشتم محرم در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد (۱۲تیر۱۴۰۴) گزارش روزنامه اسرائیلی هاآرتص از خسارات گسترده حملات موشکی ایران روسیه طالبان را به رسمیت شناخت حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی (۱۲ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ظریف: باید با همه مذاکره کنیم| برخی می‌خواهند آمریکا بیاید ما را نجات دهد!

  • کد خبر: ۳۱۴۵۱۸
  • ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۶
ظریف: باید با همه مذاکره کنیم| برخی می‌خواهند آمریکا بیاید ما را نجات دهد!
معاون راهبردی رئیس جمهور گفت: من معتقدم که باید با همه مذاکره کنیم، به‌جز رژیم‌صهیونیستی، اما باید آمریکا را خوب بشناسیم. برخی می‌خواهند آمریکا بیاید ما را نجات دهد!

به گزارش شهرآرانیوز، محمدجواد ظریف معاون راهبردی رئیس‌جمهور در آیین رونمایی از سیاستنامه «راهبرد وفاق برای تأمین امنیت ملّی مبتنی بر رویکردی تاریخی به مسائل امنیت ملّی ایران» برگزار شد، بیان کرد: عنوان دیپلماسی عمومی حاکی از این واقعیت است که دولت‌ها نقش افراد در شکل‌گیری روابط بین‌الملل را شناسایی کرده‌اند. روزگاری افراد سابجکت دولت‌هایی بودند که موضوع حقوق بین‌الملل بودند، اما امروز فرد موثر شده است و هرچه فرد موثرتر شود تصورات موثرتر و در نهایت روایت‌سازی موثرتر است. پیش از این، چندان از قاب‌سازی یا فریمینگ در روابط بین‌الملل صحبت نمی‌شد، اما امروز روایت اصالت پیدا کرده است و دیگر روبنا نیست.

وی افزود: ما در جهان روایت‌ها زندگی می‌کنیم و به تعبیری در جنگ روایت‌ها زیست می‌کنیم. این واقعیت را بهتر از همه صهیونیست‌ها شناخته‌اند. اولین جایی که بعد از جنگ سرد شروع به روایت‌سازی کرد اسرائیل بود.

اسرائیل از ایران می‌ترسد

معاون راهبردی رئیس‌جمهوری با بیان اینکه در دهه ۹۰ که رژیم صهیونیستی می‌خواست وارد مذاکرات صلح با اعراب شود، روایت دشمنی با اعراب را عوض کرد و ایران دشمن او شد، اظهار داشت: این موضوع را صراحتاً لوبرانی مطرح کرده است. اسرائیل، چون به دشمن نیاز داشت، لازم بود جای دیگری برسازی شود و این دشمن اعراب نبودند بلکه ایران بود. هم‌زمان نیز روایت جدیدی از ایران به‌عنوان یک خطر بین‌المللی ساختند و گفتند ایران یک تهدید جهانی است و آن‌زمان اعلام شد که ایران ۶ ماه با سلاح هسته‌ای فاصله دارد. این سخن در دهه‌ی ۹۰ مطرح شد. اسرائیل از ایران می‌ترسد، اما نه به دلیل سلاح هسته‌ای که اگر چنین بود باید از برجام حمایت می‌کرد؛ چون حداقل ۱۵ سال این روند را عقب می‌انداخت. ما، اما پاسخ خود را طبق این بازی امنیتی‌سازی از ایران آماده کردیم.

ظریف گفت: امروز اسرائیل روایت دیگری از ایران را می‌سازد که دو پایه دارد. رژیم درباره خود هم در روایتی که ارائه می‌دهد، می‌گوید من مظلوم هستم و ایران می‌خواهد دوباره هلوکاست علیه ما ایجاد کند و در عین‌حال وقتی که سرکوب می‌کند و دست به نسل‌کشی می‌زند؛ هم‌چنین می‌گوید که من قدرتمند هستم. این دو روایت متناقض از خود را چگونه بهم وصل می‌کند؟ با این جمله که دیگر اجازه نمی‌دهیم گذشته تکرار شود. سیاستی که امروز اسرائیل از ایران روایت‌سازی می‌کند این است که ایران در ضعیف‌ترین شرایط و خطرناک‌ترین وضعیت خود قرار دارد که متأسفانه هم نزد برخی در ایران و هم نزد اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها در حال جا افتادن و القاست.

وی با اشاره به تلاش رژیم صهیونیستی برای فضاسازی علیه کشورمان عنوان کرد: رژیم روایتی ساخته و می‌گوید ایران در شرایطی قرار دارد که قدرت پدافندی‌اش ضعیف شده و همین زمان در روایت دیگر می‌گوید ایران خطرناک است، چون الان ناگزیر از این است که به سمت سلاح برود و نتیجه این دو روایت آن می‌شود که از پنجره ضعف ایران برای زدن او استفاده شود. ما باید امروز این روایت را بشکنیم؛ برخی ممکن است بگویند راهش این است که «وعده صادق ۳» را اجرا کنیم، اما به این نکته هم می‌توان توجه کرد که آیا این امر بازی امنیتی‌سازی از ایران را برای رژیم صهیونیستی تداوم می‌بخشد که بگوید دیدید ایران خطرناک است؟

معاون راهبردی رئیس‌جمهور گفت: روایت دوم این است که بگوییم ما اشتباه کردیم و باید عقب‌نشینی کنیم که این روایت نه ضروری و نه درست است. حال باید در نظر گرفت که پاسخ ما به این روایت‌سازی از ایران چه می‌تواند باشد؟ باید مد نظر داشت که ما ۸ سال جنگیدیم که بر سه عامل استوار بود؛ یکی خودباوری بود که امام راحل به ما آموخت، دیگری مردم که با این خودباوری پیش آمدند و یکی هم نیرو‌های مسلح. این روند خودباوری در دوران رهبری رهبری معظم انقلاب تداوم یافته است. رهبری معظم انقلاب تاکید کردند که دوران بزن در رو تمام شده است و این یعنی دیگر به نگاه تهدیدمحور نیاز نداریم. البته که همچنان تهدید وجود دارد ولی این کلام، یعنی دیگر دوران اینکه کل دل‌مشغولی ما تهدیدمحور باشد تمام شده است.

باید به راهبرد وفاق برای تأمین امنیت ملی برسیم

ظریف ادامه داد: ما کشور پرافتخاری هستیم، اما اینکه دیگر کسی بخواهد ما را ژاندارم خود در منطقه بداند پایان یافته است. ما امروز می‌توانیم روایت ایران مطمئن را بسازیم و همه باهم درباره آن تفاهم کنیم و دیگر این موضوع را کنار بگذاریم که آیا می‌توانستیم کمتر یا بیشتر هزینه دهیم و به اینجا برسیم یا نه؟ الان همه باید به راهبرد وفاق برای تأمین امنیت ملی برسیم تا هیچکس نتواند به ایران نگاه چپ کند. لازم است پایه‌های امنیت ملی را با اقتصاد، تکنولوژی و دیپلماسی و دیگر موارد تقویت کنیم.

وی اظهار داشت: نسخه‌ی وفاق ملی ما برای آینده این است که نگاه ما فرصت‌محور است، نه به معنای اینکه تهدیدات را فراموش کنیم بلکه تمام دل‌مشغولی ما نباشد. در ابتدا باید مردم و ایرانیان خارج از کشور را یک فرصت ببینیم و نه تهدید. هم‌چنین نیاز است فضای مجازی را هم به‌عنوان فرصت ببینیم نه تهدید.

معاون راهبردی رئیس‌جمهور عنوان کرد: در حوزه‌ی هوش مصنوعی ما بهترین مغز‌ها را داریم که در آمریکا در حال کار هستند و خیلی از برنامه‌ریزان در جهان در حوزه هوش مصنوعی، ایرانی هستند. جوانان و تکنولوژی و همسایگان را فرصت ببینیم تا به همکاری و تعامل اقتصادی با همسایگان برسیم. باید ببینیم که رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با کارگزاران نظام چه فرمایشاتی داشتند؛ باید چشم ما باز باشد، اما در عین‌حال سیاست ما مبنی بر تهدیدات نیست و بر فرصت‌ها توجه دارد و این روایت، پادزهر روایت صهیونیست‌ها از ایران است. من انقلابی هستم و از انقلابی که کرده‌ایم پشیمان نیستم، چون به ما خودباوری آموخت.

ظریف ادامه داد: من معتقدم که باید با همه مذاکره کنیم، به‌جز رژیم‌صهیونیستی، اما باید آمریکا را خوب بشناسیم. برخی می‌خواهند آمریکا بیاید ما را نجات دهد! در حالی که همین آمریکا در زمان جنگ عراق با ایران، از صدام حمایتی تمام عیار داشت و باید این مسئله را مد نظر بگیریم.

منبع: تسنیم 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->